Om kaffen

Historien

Kaffe Lars, som tidligere hed Laur. Winther, blev grundlagt i 1912 af Lauritz Theodor Valentin Winther. Forretningen ligger på hjørnet af Vestergade og Kongensgade i Odense C.

Her lå tidligere en købmandsforretning, men da den blev sat til salg, købte Lauritz Winther lokalerne, og startede her den nye kaffeforretning med sin kompagnon fra Nordisk Kaffekompagni. I nabobygningen til den nye forretning i Odense indrettede Lauritz Winther et kafferisteri. Dette risteri måtte dog lukke i slutningen af 60’erne pga. røg og lugt fra risteriet, som var til gene for lokalbefolkningen.

I slutningen af 80’erne byggede man et nyt risteri i Brylle, hvilket er det nuværende risteri.

Nyt risteri brygget på gamle traditioner.

Viden & Erfaring

Winthers Kafferisteri – næsten hundrede års erfaring, som er gået i arv – fra generation til generation. En viden, hvor vi kan garantere den kvalitet i ristningen, som bare er blevet bedre og bedre med årene.

“Sort som djævlen, hed som helvede, ren som en engel og sød som kærligheden”

Produktionen – Kaffe Lars – har mange års erfaring med import og i denne forbindelse, mange eksklusive samarbejdsaftaler med kaffefarme over hele verden. Risteriets ejer er uddannet barista og har ydet deltagelse i seminarer og workshops verden over.

Produktionen er baseret på gamle ristetraditioner og bønnerne ristes på en maskine fra 1956 ved håndkraft. Vores passion for kaffe er ikke automatisk – selvgjort er velgjort.

Etik

Det er essentielt for Kaffe Lars, at kende farmerne der dyrker kaffen. De har gennem mange år oparbejdet værdifulde relationer, som er givende for begge.

“Vi tror på bæredygtighed, for at bæredygtigheden skal tro på os!”

De ønsker deres farmere det bedste og derfor køber de også høsten dyre end dagprisen foreslår – på denne måde sikre de, at deres dygtigste farmere består og at deres værdigfulde samarbejde fortsætter.

De tror på bæredygtighed, for at bæredygtigheden skal tro på dem!